Abans de parlar de nosaltres ens sembla just tenir un record i un agraïment sincers per a tots els companys i companyes que ens han precedit en el llarg camí d’El Butlletí. Sense la seva aportació no ens trobaríem aquí, ni el projecte comptaria amb el reconeixement que ja té.
El col·lectiu de coordinació de la 5a etapa el formem un grup plural de persones de Llagostera, d’edats diverses, amb la intenció de cultivar un espai que ens sembla imprescindible en qualsevol societat vertaderament democràtica i que, pensem, ningú com El Butlletí pot garantir al poble: el de la diversitat d’opinions, el diàleg, la reflexió i el reconeixement al llegat local. Inquietuds, mirades i petjades de Llagostera és l’eslògan que hem escollit per resumir, amb poques paraules, la nostra voluntat.
Deixant enrere el vell -ep, i tan bell- concepte d’equip de redacció, volem centrar-nos en coordinar més que pas escriure: ens ve de gust trucar a les portes de gent diversa que viu o té relació amb Llagostera, delegar petits treballs i reportatges als nostres col·laboradors (imprescindibles en aquesta nova etapa!), procurar facilitar tant l’accés com la participació a la revista i, sobretot, potenciar aquest espai virtual, entenent-lo com un punt de trobada de les diferents maneres de copsar la realitat (local i també global). En definitiva, la nostra funció serà teixir i cuidar l’engranatge que, amb la col·laboració activa de totes i tots vosaltres, garantirà la pervivència d’aquest projecte (revista bianual + espai digital) per llarga estona.
Des del primer minut volem mostrar-nos com un col·lectiu obert a noves incorporacions i col·laboracions (el relleu, com en tota entitat, serà necessari amb el pas del temps). Intentarem mantenir-nos receptius, també, a la crítica constructiva (per evitar caure en autocomplaences absurdes i ajustar-nos, en la mesura possible, als nostres objectius i a les necessitats del poble). Us recordem, però, que no donem vida a El Butlletí en categoria de professionals del periodisme, que tota aquesta feinada la fem des del voluntariat, dedicant-hi el nostre temps lliure quan sortim d’estudiar o de la feina, reunint-nos periòdicament en assemblea i, que quedi clar, per amor a l’art (altrament dit: servei del deure).
Us ve de gust posar-nos cara?
Una abraçada ben forta de part nostra!
Col·lectiu de coordinació
5a etapa d’El Butlletí