- “Col·lectiu de coordinació” en lloc de “col·lectiu de redacció”?
Sí, és un petit canvi de concepte que explica com enfoquem el projecte: qui genera la major part del gruix del contingut no som nosaltres sinó la gent del poble. Nosaltres ens dediquem, bàsicament, a coordinar: la publicitat, els col·laboradors, les seccions, etc. Si volem que El Butlletí perduri, cal que tothom se’l faci i senti seu.
- Quina tasca feu, des del col·lectiu de coordinació?
A grans trets, garantim l’aparició bianual de la revista en format paper i vetllem pel correcte funcionament de la versió digital on ara et trobes. Evidentment, si entrem en detall pots imaginar que la feina és molta perquè l’engranatge -que inclou més d’un centenar de persones- funcioni.
Recorda que tot ho fem des del voluntariat, que som un grup obert que necessitarà anar renovant-se i que tota ajuda és benvinguda!
- Quan surt la revista d’El Butlletí?
El format paper d’El Butlletí surt dos cops a l’any: pels volts de la Festa Major (set setmanes després de Setmana Santa, per la segona Pasqua) i per Nadal.
- On puc comprar-la, la revista? A quin preu?
Pots adquirir la revista a qualsevol dels següents punts de venda:
- Llibreria Sureda (Plaça Catalunya, 15)
- Dietètica La Natura (Passeig Pompeu Fabra, 17)
- Can Madí (Carrer dels Almogàvers, 8)
Pel que fa al cost, mantenim el mateix de l’etapa anterior: 3,5€ l’exemplar.
- Com és i de què parla, la revista?
La revista té un gruix aproximat d’unes 100 pàgines i se n’editen 350 exemplars.
Les seves seccions principals són:
-
- l’Editorial: on el col·lectiu de coordinació expressem la nostra opinió i posicionament sobre aspectes més o menys generals.
- Política i societat: on es combinarà l’actualitat de la política institucional i de les diferents formacions polítiques amb reportatges i entrevistes sobre àmbits diversos que afecten, d’alguna manera, la idea del bé comú.
- Patrimoni: que es divideix en Patrimoni humà (entrevistes, retrats o biografies de persones destacades en algun àmbit concret), Patrimoni històric (on l’Arxiu Municipal coordina un grup d’historiadors perquè publiquin una sèrie d’articles) i Patrimoni paisatgístic (relatiu a l’entorn i el patrimoni natural del municipi).
- Miscel·lània: una mena de calaix de sastre amb textos que aporten els col·laboradors de temàtica i naturalesa molt variada.
- Contes i narracions: literatura en estat pur.
- Per què un Butlletí digital?
Aquesta pregunta ens va semblar oportú respondre-la al nostre primer article penjat al web com a col·lectiu de coordinació. No et preocupis: pots enllaçar-hi clicant aquí.
- Es poden deixar comentaris, als articles del digital?
No. Lamentablement, els comentaris acostumen a acabar en faltes de respecte i desconsideracions cap a l’autor des de la màscara de l’anonimat. Volem que els nostres col·laboradors puguin expressar-se amb calma i llibertat.
Evidentment, sempre que es comparteixi algun dels articles a través de les xarxes socials, allí podran generar-se observacions de les quals no ens fem responsables.
- Quin contingut anirà al digital i quin al paper?
Els articles d’opinió i vinculats a l’actualitat tenen més sentit en el format digital mentre que reportatges atemporals o sobre qüestions de patrimoni cobren tot el valor dins la revista.
Ara bé, el col·lectiu de coordinació es reserva el dret de publicar a la revista algun dels materials que hagin aparegut prèviament al digital, ja sigui pel seu interès o perquè la temàtica es manté vigent.
- Puc col·laborar amb el projecte d’El Butlletí? Com?
I tant! Contacta’ns a través d’aquest web, explica’ns la teva idea o proposta i ho valorarem conjuntament per trobar un punt d’equilibri on totes les parts ens hi puguem sentir còmodes. Necessitem mans i caps sumant-se al projecte amb actitud positiva i esperit constructiu!
- Què n’ha sigut, dels Premis Culturals Butlletí?
En un inici semblava possible mantenir-los a través d’una comissió EXTERNA al col·lectiu de coordinació. Tot depenia, com sempre, de si hi havia gent disposada a implicar-s’hi. Lamentablement, no ha sigut així. De moment, per tant, els hem perdut.
- Com es finança, El Butlletí?
Com a entitat cultural que som, comptem amb una subvenció per part de l’Ajuntament de Llagostera de 3.500€.
L’altra font importantíssima de finançament són els anunciants que paguen una quota anual a canvi de nosaltres publicitar -a la revista i al digital- els seus negocis o projectes empresarials.
- Tinc un negoci i vull col·laborar anunciant-me a El Butlletí. Què he de fer?
Contacta’ns, dóna’ns el teu número de telèfon i et trucarem per explicar-te les condicions. Tenim alguns espais importants de la revista -com la contraportada o alguna pàgines internes- disponibles per a la publicitat!