Inici Política i Societat Comentaris del Ple del mes d’abril per part d’Esquerra

Comentaris del Ple del mes d’abril per part d’Esquerra

2412

El dia 25 d’abril es van convocar dues sessions plenàries, una d’extraordinària com a suport als CDR i una altra d’ordinària, per a tractar aspectes que tenen a veure amb la gestió local.

Ple extraordinari

Com tots sabem, les darreres setmanes s’han caracteritzat per una persecució i criminalització de les tasques que duen a terme els CDR en suport a la República. Davant d’això, Esquerra es va posar en contacte amb els grups polítics de l’ajuntament per fer immediatament un ple extraordinari de suport als CDR.

Aquesta immediatesa no va ser possible perquè el grup municipal del PdCat no va considerar apropiat fer aquest ple extraordinari. Per aquest motiu, els grups d’Esquerra i d’Alternativa per Llagostera vam acordar conjuntament forçar la convocatòria del ple, acollint-nos a la llei que atorga el dret a exigir la convocatòria de ple si ho demana per escrit un determinat nombre de regidors.

Finalment, davant la petició dels grups de l’oposició, PdCat va accedir, no només a convocar el ple com està obligat per normativa, sinó a adherir-se a la moció que presentàvem. El ple es va fer tard, però es va fer, amb l’assistència d’un gran nombre de persones que demostraren així la conveniència de donar suport als CDR.

El CDR local va elaborar un escrit que es va llegir en el ple i que recomanem que es llegeixi. A partir d’aquí, cada grup va fer el seu comentari sobre la situació política actual al voltant del procés i dels CDR.

Des d’Esquerra vam incidir en la idea que els CDR no són grups tancats, sinó oberts a tothom de manera assembleària, i que per tant estan conformats per persones a títol individual de tots les procedències: estudiants, treballadors, aturats, empresaris, funcionaris, jubilats, polítics a títol personal…

Denunciem des d’Esquerra la difusió de mentides per atacar i criminalitzar els CDR i crear un marc que en justifiqui la repressió. S’arriba, en aquesta desviació de la realitat, a relacionar CDR amb kale borroka. Evidentment, fals.

Els CDR practiquen el pacifisme actiu com a mètode de transformació social. La protesta, les mobilitzacions, la desobediència civil pacífica, resistent i no violenta que es practica des dels CDR és pròpia d’una democràcia madura i és absolutament legítima,

Al govern de l’estat i als partidaris del 155 els fa por el pacifisme actiu com a mètode de transformació social, perquè no és el seu estil, i no entenen que un altre món és possible. Nosaltres en posicionem al costat d’aquesta forma de lluita, a favor de la llibertat d’expressió, de la llibertat ideològica i de la llibertat de manifestació i al costat de tothom qui defensi el dret a l’autodeterminació i la construcció d’un país millor, lliure i solidari.

Ple ordinari

Al ple ordinari es van tractar tres punts. Un en què s’encarrega a un organisme de la Diputació el cobrament de les quotes urbanístiques de Font Bona, un altre sobre una expropiació de finca i un tercer en què es va debatre, a proposta d’Esquerra, sobre el sistema de la recollida de residus.

Davant de la necessitat de cobrar als veïns de Font Bona les quotes que permetin finalitzar les obres de la urbanització, Esquerra es va abstenir perquè primerament caldria assegurar-se que el que es cobrarà és el que toca. Hi ha peticions sense reclamacions sense resoldre per part l’ajuntament que poden afectar al que els veïns han de pagar.

El tercer punt de l’ordre del dia era una moció presentada per Esquerra davant les queixes d’un munt de veïns pel funcionament del nou sistema de recollida i control de residus. Demanàvem que es modifiqués el criteri de bonificació perquè no funciona el control per part de l’empresa, que es sancionés l’empresa per l’incompliment del compromís contractual i que es convoqués una reunió oberta als veïns per tenir un intercanvi d’idees que permetés arribar a la solució més idònia per a cada cas.

L’equip de govern va votar en contra de la moció, tot i que està d’acord amb el canvi en el sistema de bonificació i que va acceptar aplicar la sanció a l’empresa concessionària després d’escoltar les seves al·legacions. El vot en contra va ser, bàsicament, per no voler fer la reunió amb veïns que demanàvem.

Considerem que la intervenció política de la població ha de superar el fet de votar cada quatre anys, sinó que s’ha d’establir un diàleg fluid entre polítics i població. No pot ser que davant de l’allau de queixes els polítics no obrim un diàleg constructiu i respectuós amb els que se senten afectats per una actuació del govern municipal.

Per aquesta raó, iniciarem un provés de recollida de signatures per demanar aquesta reunió que trobem imprescindible. Us demanem que signeu la petició si ho creieu convenient i que assistiu a la reunió per conèixer de primera mà la política de residus municipal i també proposar mesures a tenir en compte per tal de millorar el sistema.