Inici General Comentari del ple del mes de maig

Comentari del ple del mes de maig

2298

Per segon mes consecutiu el plenari de l’Ajuntament de Llagostera es va haver de celebrar telemàticament a causa de les restriccions imposades pel desconfinament. La manca de públic es supleix amb la retransmissió de l’acte per Youtube i com sempre per Llagostera Ràdio. A més a més, podeu enviar les vostres preguntes també telemàticament.

Pla de prevenció d’incendis

El punt més destacat d’aquest ple va ser l’aprovació inicial, per unanimitat, del pla de prevenció d’incendis per a Llagostera. Aquest document analitza les característiques del nostre poble i ens presenta un seguit d’actuacions que s’haurien de dur a terme per tal de poder prevenir de forma efectiva els incendis.

Aquest pla per un costat ens aporta un gran inventari dels diferents elements de prevenció que tenim actualment, ja sigui l’estat dels camins o punts d’aigua, i per l’altra ens marca quines infraestructures han de ser actualitzades i ho calendaritza durant els 4 anys de vigència del pla.

El cost total d’aquestes actuacions supera els 900.000 euros, una xifra difícilment assumible per a l’Ajuntament si és que no arriba una subvenció d’un ens supramunicipal. Tot i això, la redacció d’aquest pla ens permet prioritzar entre les diferents actuacions, aplicant primer les que tenen un major impacte en la prevenció.

Cal tenir present que el fet de tenir una planificació que ens guiï les actuacions a fer per prevenir incendis a la nostra demarcació possibilita l’accés a subvencions i ajudes d’àmbit supramunicipal a les quals, sense aquest pla aprovat, no hi podríem accedir.

La participació, pal de paller de l’acció de govern

És cert que en l’ordre del dia aquest aspecte no apareixia, però si que es va tractar  a propòsit d’un comentari del grup de Junts per Llagostera. Aquestes últimes setmanes hi ha hagut tres consells que han estat treballant a ple rendiment i tenint incidència real en l’acció de govern.

El Consell de Promoció Econòmica ha reunit representants del teixit econòmic del nostre poble per tal de dissenyar una estratègia per lluitar contra els efectes de la crisi del COVID-19. Fruit d’aquest treball podem anunciar que dimecres, 3 de juny, la Junta de Govern Local ha aprovat un paquet de subvencions per ajudar un sector clau en l’economia local que ha patit greument les conseqüències del confinament i tancament dels negocis. A més a més, a través d’un vídeo, s’ha engegat una campanya publicitària per fomentar el consum en establiments i negocis llagostererencs. Des d’Esquerra demanem que tingueu en compte com a consumidors aquesta necessitat de donar impuls al comerç local en moments difícils.

Per altra banda el Consell Social també ha estat treballant intensament per tal de fer front a les conseqüències que comportarà el Coronavirus. En concret ja s’han començat a definir quines seran les línies d’actuació: ajuts al lloguer, ajuts a fer front les necessitats bàsiques de famílies que han perdut el seu lloc de treball o han vist els seus ingressos sensiblement disminuïts.

Finalment el Consell d’Esports, format per els diferents clubs esportius de la nostra vila, també s’ha reunit diverses vegades aquestes últimes setmanes per tal de decidir el funcionament de les piscines així com alguns casals d’esports. Tot i ser conscients de l’esforç econòmic que suposarà enguany oferir aquests serveis, creiem que és important per a la socialització dels nostres nois i noies i per recuperar espais de trobada i esbarjo que s’havien perdut pel confinament.

Volem deixar clar que la concepció que tenim d’aquests consells, i així ho vam deixar clar durant la campanya, en cap cas és purament informatiu. Volem que siguin espais on es discuteixi sobre qüestions importants i que les conclusions que se n’extreguin puguin ser aplicades pel nostre govern.

El mercat municipal, una decisió col·lectiva

Com sabeu, l’obligació de mantenir distàncies de seguretat entre parades en ha obligat a buscar una ubicació temporal per al nostre mercat. És una decisió que vam entomar amb la voluntat de no deixar cap marxant fora del mercat (segons la normativa havíem de decidir que només podria establir-se un 25% de les parades no alimentàries) i alhora retornar unes parades que una gran part de la població trobava a faltar, ja que són clients assidus.

Hem treballat intensament per buscar, no només la millor ubicació sinó les millors possibilitats d’accés i pàrquing per als que fem servir el mercat. El resultat, segons ens arriba, és prou satisfactori.

La voluntat de fer partícips els llagosterencs de les decisions importants que es prenguin des de l’ajuntament ens porta a plantejar un procés participatiu sobre el mercat municipal, tant pel que fa a la ubicació com a la possibilitat de plantejar-ne altres dies en què els productors i comerços locals puguin oferir els seus productes en un mercat reduït i, en conseqüència, amb possibilitats de situar-lo més cèntric.

Volem acabar aquesta explicació demanant al conjunt de la població que es mantingui en l’actitud responsable que en conjunt estem mostrant. De la nostra actitud individual depèn la salut col·lectiva i l’avenç més o menys ràpid cap a un final de l’anhelada desescalada. Ens en sortirem, entre tots ho aconseguirem!