Inici Política i Societat Ens presentem (1/6)

Ens presentem (1/6)

3576

És molta i variada la gent que, des de fa mesos, treballa d’una o altra manera en benefici del projecte polític de la CUP-Alternativa per Llagostera. Independentment de l’ordre que aquestes persones acabin ocupant a la llista electoral definitiva, al marge de si hi constaran o no, de si hi apareixeran com a titulars o suplents… volem aprofitar aquest espai de col·laboració setmanal a El Butlletí digital per a presentar, mica en mica, alguns dels nostres components. Tal i com podeu veure a la imatge, comencem amb la Paula, l’Eduard i l’Èdgar, que es van fotografiar plegats dissabte passat a un racó del nostre poble que ells volen reivindicar: la plaça August Vidal.1

La Paula Roig i Segovia té 28 anys i treballa de metgessa al Baix Empordà. Va estudiar a la Facultat de Medicina del Campus de Bellvitge (Universitat de Barcelona) i actualment està realitzant l’especialitat de Medicina Familiar i Comunitària. Va néixer a Barcelona i créixer a terres maresmenques, tot i així per motius de feina i per petits cops d’atzar va venir a viure a Llagostera farà gairebé 3 anys, on comenta que s’ha sentit molt acollida des de l’inici. A Mataró va estar durant molts anys vinculada a entitats de lleure juvenil, els darrers anys fent de monitora en un grup d’escoltisme. “Va ser allà on des de ben petita vaig entendre que l’associacionisme i l’assamblearisme tenen el poder de canviar el món, des dels petits gestos, les petites accions i el servei als altres”.

Entre les seves aficions està llegir llibres de novel·la històrica, descobrir racons de mar i muntanya i també li agrada fer manualitats. Actualment és una de les veus que forma part de l’Assemblea Local de la CUP a Llagostera, la seva és una veu de dona i els seus són uns ulls d’il·lusió, amb el convenciment que es pot aconseguir un món més just, més ètic i més humà. “Per aquest motiu i també per tota la gent bonica que hi forma part, m’’he engrescat amb el projecte municipalista de la CUP al poble”, ens comenta.

L’Eduard Comas Blanch té 32 anys. Treballa com a mestre d’educació física a una escola pública de Sant Feliu de Guíxols i el seu interès vers les qüestions socials el va empènyer a estudiar un màster en Desenvolupament Humà Sostenible, Globalització i Desenvolupament Local a través de la Càtedra UNESCO de la Universitat de Girona.

Des de ben petit ha format part de diferents entitats del poble: jugant pel Club Bàsquet Llagostera, pujant a l’escenari del Casal per a representar-hi obres com Els Pastorets, participant de l’activitat de Llagostera Solidària, essent membre dels col·lectius de la 3a i 5a etapa d’El Butlletí… En el terreny de la política s’hi va iniciar quan era adolescent a través del col·lectiu jove de l’Esquerra Independentista anomenat Joves per la Terra. Anys més tard va militar a l’Assemblea d’Esquerres de Llagostera. “L’avi em va ensenyar la importància d’això que entenem per fer poble. Amb el temps he après alguns dels matisos que marquen la diferència entre fer per fer i actuar perseguint la coherència vers els propis principis”, ens comenta. Viatjar, practicar esport o gaudir de la música i la cultura en general, són exemples dels seus entreteniments més cobejats.

L’Èdgar Ribot i Llobet té, també, 32 anys. Treballa de professor de matemàtiques a l’institut públic de Santa Coloma de Farners. Va estudiar Enginyeria Química a la Universitat Autònoma de Barcelona i la seva inquietud cap al medi ambient el va portar a cursar el màster universitari en Estudis Ambientals a la mateixa universitat. Posterioment, per tal de poder desenvolupar la seva carrera com a docent, va estudiar el màster universitari en Formació del professorat d’Educació Secundària, també a la UAB. Des de ben jove va estar vinculat a l’Esquerra Independentista i va simpatitzar amb diferents moviments estudiantils que el van portar a participar en nombroses mobilitzacions en defensa de l’educació pública catalana. Actualment és militant del sindicat de professors USTEC. De la seva època universitària en guarda un molt bon record, en gran part perquè allà va conèixer l’Ester, la seva parella, i precisament va ser ella qui el va portar a Llagostera.

L’Èdgar és llagosterenc per elecció, ell va escollir viure al nostre poble per molts motius, i el primer el té molt clar: la seva gent. “Des del primer dia vaig tenir la sensació d’estar a casa. He tingut la sort d’estar envoltat d’unes persones meravelloses, amb les quals comparteixo moltes de les meves inquietuds i aficions, i gràcies a les quals avui estic embarcat en aquest projecte”. Actualment és membre del col·lectiu de coordinació d’El Butlletí i de l’assemblea local de la CUP. Treballar l’hort a la Bruguera i passejar en bici pels camps que banya el Ridaura està entre les seves aficions preferides.

 

1 August Vidal i Roget (Llagostera, 1909- Barcelona, 1976) va ser professor de literatura i pedagog. Al llarg de la seva vida mai va trencar els lligams amb el seu poble d’origen i va viure amb passió les turbulències històriques del segle XX. Es va vincular al moviment renovador de l’Escola Nova, va entusiasmar-se amb les enormes expectatives de la Segona República, va ser testimoni de l’ascens de Hitler quan ell era a Berlín, va exercir de comissari de les Brigades Internacionals durant la Guerra Civil espanyola, va lluitar a tots els fronts fins a la derrota final i va sobreviure a un llarguíssim exili a l’URSS, que va incloure les tragèdies de la Gran Guerra Pàtria soviètica i les brutalitats de l’stalinisme. Repatriat l’any 1957, es va convertir, sota un règim hostil, en un dels més prestigiosos traductors de rus del país